All posts in LaRita

Ens vestim de vermell per desitjar-vos un 2016 amb molts brots verds! Fem-los créixer!

Aquest Nadal és especial per a nosaltres. Representa la transició d’un molt bon any, el 2015, cap a un altre, el 2016, que encara sembla que serà millor, segons els nostres pronòstics i desitjos.

Per celebrar les festes amb vosaltres enguany hem optat per una ponsètia, una flor de fulles verdes i vermelles típica d’aquesta època de l’any. Hem apostat per aquesta planta els colors de la qual ens transmeten uns valors que us volem regalar de cara al nou any:

Per tot això…… Ens vestim de VERMELL per desitjar-vos un 2016 amb molts BROTS VERDS i aprofitem l’ocasió per agrair-vos la confiança que sempre ens demostreu. Aquest 2015 ens hem fet grans i volem seguir creixent al vostre costat!

GRÀCIES! BONES FESTES I FELIÇ 2016!

Una marca per a Sant Julià de Vilatorta

Fa uns mesos vam desenvolupar la marca de poble de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons i avui hem trobat un article de presentació que van fer des del mateix ajuntament que n’explica molt bé el significat que hi vam voler donar: Modernisme, natura, Les 7 Fonts…

El resultat va plasmar diversos atributs i característiques del municipi, però el que realment ens va aportar molta satisfacció va acabar d’arrodonir la marca va ser la descoberta i reproducció de la tipografia que l’arquitecte Miquel Pallàs va estampar en diversos punts del poble, sobretot al Parc de les 7 Fonts. La marca hagués pogut funcionar amb una tipografia diferent, però el significat que hi aporta la reproducció d’una lletra tant personal i significativa la converteix en especial i autèntica!

 

 

 

 

 

El vídeo, una bona eina

 

 

Fa unes setmanes que ha sortit a la llum el nou vídeo que hem fet per a l’empresa Itram Higiene per presentar la seva gamma de productes enzimàtics:

 

 

Fa temps que anem sentint la importància del vídeo com a eina de comunicació i, amb projectes com aquest, ho podem confirmar: tenim una base àmplia per explicar molt bé el que ens interessa amb l’avantatge que podem combinar la veu i les imatges; el receptor té una actitud receptiva però descansada, ja que la visualització del vídeo no li suposa el mateix esforç que si hagués de llegir o buscar tota la informació que li aporta pel seu compte; i l’empresa utilitza una eina que la diferencia dels seus competidors.

 

En el cas d’Itram Higiene, el públic al qual va adreçat el vídeo és molt concret, especialitzat, però hem volgut que resultés entenedor per a tot tipus de persones. Tenint en compte que estem presentant un producte molt concret, hem buscat que el contingut i la forma tinguessin qualitat i generessin interès per tal de captar i mantenir l’atenció del receptor. De moment les estadístiques ens diuen que ha estat una bona feina.

 

El desenvolupament del projecte ha estat laboriós però ens ho hem passat molt bé. Vam rodar a una fàbrica de gelats i ens va semblar molt interessant i curiós veure com es fabriquen molts dels nostres postres preferits. Aquí teniu una mica de “making of” o “behind the scenes”:

 

 

Toca carregar piles…

Ens prenem uns dies de descans i prometem tornar amb les piles carregades. Ja sabeu que ens costa desconnectar completament, per això seguirem atents a telèfon, e-mail, whatsapp i coloms missatgers que ens puguin arribar.

Bones i merescudes vacances!

 

A mig 5è aniversari…

I ens han passat volant aquests primers 6 mesos de 2013, l’any que celebrem el 5è aniversari. Segurament el moment abans de l’agost, el mes de vacances oficials per a la majoria d’empreses, és quan intentem fer un repàs de com estan anant les coses, del que hem fet i el que tenim pendent; a més d’una previsió per a la “tornada al cole”.

Si haguéssim fet una llista de desitjos per celebrar el 5è aniversari en tindríem alguns de marcats com a “fets” i molts altres com a “no fets”, però la sensació general és la satisfacció. Hem portat a terme grans projectes, com el canvi d’ubicació per establir-nos a un emplaçament definitiu, amb tot el que això comporta: inversió, obres, maldecaps, trasllat… però també tranquil·litat, estabilitat, confiança… (sí, a la llista de pendents hi ha unes quantes imatges del nou local, ho sabem!). I deixaríem com a “no fet” tot el que fa referència a la nostra pròpia comunicació: actualització de xarxes, web, bloc, projectes que segueixen al calaix… Hem de reconèixer que això forma part de totes les llistes (la dels Reis, la de propòsits, la de feines pendents…) i no acabem d’eliminar-ho mai!

Però estem prou satisfets. Al final la nostra raó de ser és donar servei als altres, i això no ho hem deixat com a pendent, sinó que hem anat fent créixer la llista i ho hem pogut anar marcant tot com a “fet”. Tenim una estructura molt petita, uns bons col·laboradors, molta vocació de servei… i hem pogut anar comprovant que això ens permet ser flexibles, ajustar-nos, treballar amb molta rapidesa, aportar solucions totalment personalitzades… en fi: ajudar a cada client donant-li el servei i la solució que cobreix la seva necessitat.

I només ens queda recordar el que tenim present sempre: GRÀCIES!
Per confiar en nosaltres, per fer-nos costat, per fer més fàcil la feina, per ser emprenedors, per afrontar una època difícil amb ànims i decisió… No tot són flors i violes, però ens agrada recordar una frase que un dels nostres clients més recents ha volgut incloure al seu projecte: A VEGADES ES GUANYA, A VEGADES S’APRÈN! Nosaltres hi faríem un petit matís:

A VEGADES ES GUANYA, SEMPRE S’APRÈN!

 

5 anys!


foto de l’obsequi que hem enviat als clients, amics i col·laboradors (autors: Un Toque de Canela)

Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest trajecte!

5 anys dolços com la xocolata, sense amagar el puntet amarg que la caracteritza i que també ens ajuda a créixer i aprendre.

Per celebrar-ho estrenem estudi!!!
Més gran, més lluminós, amb més facilitat d’aparcament, més nou i, sobretot, més nostre!

Carretera Viladrau, 30 – Taradell
(el telèfon continua sent el mateix 93 885 63 16)

Ens agradarà molt que vingueu a visitar-nos quan volgueu.

Estem molt contents!!!

El Biofinder i la gestió de la comunicació a premsa

La gestió de la comunicació d’una empresa és una tasca que no s’ha de deixar a l’atzar. Hem de ser capaços de definir una estratègia, orientar-la i portar-la a terme de manera que sigui beneficiosa per a la companyia.

El cas d’Itram Higiene és un cas d’èxit. Vam assumir la gestió de la comunicació a nivell de gabinet de premsa com un repte: l’empresa preparava el llançament al mercat d’un producte innovador, el Biofinder, adreçat, d’entrada, a un sector gens fàcil: la indústria agroalimentària.

Fins llavors, Itram Higiene només havia realitzat incursions a premsa a través de la publicitat convencional a revistes especialitzades, però l’empresa tenia un potencial comunicatiu important.

El Biofinder és un detector de biofilms i microorganismes, un producte únic al mercat que ha suposat una important inversió tant econòmica com de capital humà. Per a l’empresa ha representat una aposta important i, per tant, requeria una bona gestió de la comunicació com a suport a la tasca comercial de la companyia.

Des del llançament al mercat del Biofinder, i des de l’inici de la seva campanya de comunicació a premsa, fa 3 mesos, hem aconseguit la seva aparició a diversos mitjans de notable rellevància. L’empresa, a més, ha fet una bona gestió de les xarxes socials professionals i el conjunt ha aconseguit contactes i interès comercial d’empreses d’importància de més de 30 països.

Per reforçar la presentació de producte, hem creat un vídeo explicatiu que vol cobrir diversos aspectes: divulgació de la important problemàtica que suposen els biofilms per a la indústria alimentària (tot un món per descobrir); presentació del producte, la solució per a la detecció dels biofilms i microorganismes; i presentació de l’empresa, que fins ara no havia realitzat cap acció d’aquest tipus.

Us deixem amb el vídeo perquè podeu conèixer el producte i el món dels biofilms i microorganismes:

 

Han arribat!!!

Ja les tenim aquí, per fi han arribat! Després d’una recta final, que de recta no n’ha tingut res, ens mereixem uns dies de descans per carregar piles i tornar amb més energia que mai.

Tal com està organitzat el calendari, sembla que aquests dies s’acaba una etapa i a la tornada en comença una de nova, i si hem de fer una valoració només podem donar les GRÀCIES a tots els que heu confiat en nosaltres aquest “curs”. Clients, amics, col·laboradors… El 2012 està sent un bon any, i promet una tornada a la feina encara més intensa. Per això ara ens toca agafar més ganes, més idees, més força i també relaxar-nos i intentar deixar la ment en blanc uns dies (que difícil això!) o omplir-la de coses diferents.

Tot i això, no desapareixem, per qualsevol consulta ens podeu trobar als telèfons o als correus electrònics de sempre.

Bones vacances a tothom! Gaudiu-les al màxim!

EL currículum

Fa uns dies que es parla dels currículums diferents i creatius, sobretot a partir del vídeo-currículum que la Núria Fusté va penjar al Youtube per trobar feina de mestra. L’heu vist?

Aquest no és un cas únic, podem trobar diversos exemples de currículums creatius a la xarxa. La Criatura Creativa fa pocs dies en va recopil·lar alguns.

Però avui no volem fer un recull d’exemples, sinó una reflexió:

Som una empresa molt petita, minúscula, però cada dia ens arriben diversos currículums de perfils professionals diferents. Quan diem “diversos”, en realitat hauríem de dir “moltíssims”, ens sorprèn rebre’n tants! Els mirem i els guardem tots, però no podem evitar sentir-nos més atrets pels que s’allunyen del Word, pels que són més atractius i diferents… Això sí, el 99,9% ens arriben via e-mail.

I un 0,1% ens arriben per correu convencional; per ser més exactes, hem rebut 1 currículum per correu postal. Era el millor? Era el més creatiu? El que explicava i com ho explicava no estava gens malament, potser també ho deien altres currículums que havíem rebut per e-mail, però aquest va aconseguir diferenciar-se de tots els altres, destacar, i el vam seleccionar.

Així de simple.

Pause…

Mirem la foto de l’Estany d’Ivars que vam fer fa uns dies, tanquem els ulls i ens traslladem a aquest entorn i aquest precís instant tant tranquilitzador i relaxant.

Acabem una setmana molt intensa, de molta feina interna i externa, d’estones de reflexió, de canvis i noves oportunitats. De fet, tot aquest moviment és l’escència de la nostra feina; una feina que ens entusiasma i que ens té enganxats 24 hores al dia. Però també hem de saber desconectar, fer una pausa i carregar piles per tornar-hi amb molta més energia.

Tenim moltes ganes de passar un cap de setmana tranquil i desconnectats (literalment desconnectats, a veure si ho aconseguim!) i de traslladar-nos, amb els ulls ben oberts, a un entorn com el de la fotografia.

Bon cap de setmana llarg!