All posts in Actualitat

Ens vestim de vermell per desitjar-vos un 2016 amb molts brots verds! Fem-los créixer!

Aquest Nadal és especial per a nosaltres. Representa la transició d’un molt bon any, el 2015, cap a un altre, el 2016, que encara sembla que serà millor, segons els nostres pronòstics i desitjos.

Per celebrar les festes amb vosaltres enguany hem optat per una ponsètia, una flor de fulles verdes i vermelles típica d’aquesta època de l’any. Hem apostat per aquesta planta els colors de la qual ens transmeten uns valors que us volem regalar de cara al nou any:

Per tot això…… Ens vestim de VERMELL per desitjar-vos un 2016 amb molts BROTS VERDS i aprofitem l’ocasió per agrair-vos la confiança que sempre ens demostreu. Aquest 2015 ens hem fet grans i volem seguir creixent al vostre costat!

GRÀCIES! BONES FESTES I FELIÇ 2016!

Apel·lar a les emocions com a estratègia electoral

De quina manera influeixen les emocions a l’hora de prendre una decisió???

La comunicació emocional aclapara, des de ja fa alguns anys, tota l’atenció dels assessors de comunicació dels partits catalans i espanyols. La desafecció política s’ha estès considerablement i els candidats busquen noves estratègies electorals, copiades dels models anglosaxons, per apropar-se a l’electorat:  es mostren persones més humanes, més properes, en situacions quotidianes que les aproximen als ciutadans de carrer, de carn i ossos.

Es tracta de FER SENTIR als electors, de tocar-los la fibra, d’apel·lar a les emocions dels votants. Diversos estudis demostren que aquesta és una estratègia electoral molt útil, ja que entre un 70% i un 80% de les nostres decisions estan influïdes per la informació emocional.

La política ha passat a ser un assumpte gestionat pel màrqueting i la comunicació. En aquest procés electoral, veurem els èxits dels uns i dels altres… Aquests dies, fins i tot l’aspecte mediàtic ha suplantat el polític: un debat a quatre sense el candidat majoritari, una cara a cara entre les dues forces principals, el poder mediàtic de la nova política….

Haurà funcionat el màrqueting polític i la informació emocional com a estratègia electoral? Diumenge, 20 D,  sortirem de dubtes!

A continuació, enllacem un vídeo de TV3 que reflexiona sobre aquesta qüestió:

Noves formes, més mediàtiques, de fer campanya

 

El Biofinder i la gestió de la comunicació a premsa

La gestió de la comunicació d’una empresa és una tasca que no s’ha de deixar a l’atzar. Hem de ser capaços de definir una estratègia, orientar-la i portar-la a terme de manera que sigui beneficiosa per a la companyia.

El cas d’Itram Higiene és un cas d’èxit. Vam assumir la gestió de la comunicació a nivell de gabinet de premsa com un repte: l’empresa preparava el llançament al mercat d’un producte innovador, el Biofinder, adreçat, d’entrada, a un sector gens fàcil: la indústria agroalimentària.

Fins llavors, Itram Higiene només havia realitzat incursions a premsa a través de la publicitat convencional a revistes especialitzades, però l’empresa tenia un potencial comunicatiu important.

El Biofinder és un detector de biofilms i microorganismes, un producte únic al mercat que ha suposat una important inversió tant econòmica com de capital humà. Per a l’empresa ha representat una aposta important i, per tant, requeria una bona gestió de la comunicació com a suport a la tasca comercial de la companyia.

Des del llançament al mercat del Biofinder, i des de l’inici de la seva campanya de comunicació a premsa, fa 3 mesos, hem aconseguit la seva aparició a diversos mitjans de notable rellevància. L’empresa, a més, ha fet una bona gestió de les xarxes socials professionals i el conjunt ha aconseguit contactes i interès comercial d’empreses d’importància de més de 30 països.

Per reforçar la presentació de producte, hem creat un vídeo explicatiu que vol cobrir diversos aspectes: divulgació de la important problemàtica que suposen els biofilms per a la indústria alimentària (tot un món per descobrir); presentació del producte, la solució per a la detecció dels biofilms i microorganismes; i presentació de l’empresa, que fins ara no havia realitzat cap acció d’aquest tipus.

Us deixem amb el vídeo perquè podeu conèixer el producte i el món dels biofilms i microorganismes:

 

Arròs Covat (tercera temporada!!!!)

Demà s’estrena a la web de TV3 la tercera temporada d’Arròs Covat, la sèrie d’animació per a adults ideada per Juanjo Sáez i produïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya.

Som seguidors i autèntics fans de la sèrie i de Xavi Masdéu, el protagonista, des del primer capítol. Recordem autèntiques perles entre els milers d’escenes que reflecteixen la vida d’aquest dissenyador gràfic que s’apropa inexorablement als 40 anys i que segueix atrapat en el conte de Peter Pan.

Si us heu perdut les dues primeres temporades, us recomanem seriosament que us poseu al dia, no us en penedireu!

Si el voleu conèxier una mica més podeu veure el vídeo d’extres que han preparat abans que comenci aquesta tercera temporada. Mira’l ara, no siguis Xavi Masdéu!

Una tipografia solidària

Finalment el blog ha estat de vacances molts dies, més dies dels que teníem previstos, però tard o d’hora havia de tornar!

Per sort, estem immersos en una època de molta feina i amb previsió de canvis. Bons canvis que ens il·lusionen però que també ens requereixen moltes hores. Segur que seran una bona inversió!

Avui tornem ensenyant-vos una iniciativa que ens ha encantat per molts motius: perquè ens toca personalment i professionalment, perquè en el món on vivim necessitem bones idees que aconsegueixin tenir repercussió i aquesta n’és una, perquè la idea mola i perquè volem contribuir a donar-li més repercussió. Si ja la coneixíeu, serà fantàstic, perquè vol dir que està tenint molta difusió!

Anna Vives és una noia amb síndrome de Down de 27 anys, que ha creat la seva pròpia tipografia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és representar el col·lectiu de persones discapacitades i potenciar els valors associats a la creació d’aquesta lletra: la igualtat social i la importància de la feina en un equip sumant capacitats. La tipografia s’ha desenvolupat durant un any, des de setembre de 2011 i ha estat treballada per Itinerarium. Es pot descarregar gratuïtament per a un ús personal, social o didàctic.

Amb la intenció de buscar una major difusió s’ha creat també la marca de roba de l’Anna, que utilitza la seva lletra i els seus dibuixos. El 100% dels recursos econòmics que s’obtenen dels projectes relacionats amb aquesta tipografia i marca de roba es destinaran a donar suport a problemàtiques socials.

Una lletra irregular, caligràfica, propera, simpàtica, que només ens porta a pensar que està per sobre de qualsevol fonamentalisme tipogràfic.

Visca la tipografia Anna! Si voleu també podeu seguir-la al Facebook.

Lletra Anna

Sarai Llamas, la realitat feta ironia

Avui volem parlar d’una nova descoberta que us recomanem al 100%: enginy, humor, realitat… amb un bon toc d’ironia.

Sarai Llamas, a través del seu blog, ens obsequia amb làmines que ens alegren el dia a dia:

La temàtica gira, majoritàriament, a l’entorn de la família i la maternitat, però més realista no pot ser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La seva visió de la realitat s’extén a tots els àmbits.

 

 

 

Si en voleu saber més, podeu trobar-la al seu facebook i també podeu mirar-vos aquesta inografia que ella mateixa ha preparat per definir-se.

 

 

Us hi sentiu identificades?

Bon cap de setmana! ;)

EL currículum

Fa uns dies que es parla dels currículums diferents i creatius, sobretot a partir del vídeo-currículum que la Núria Fusté va penjar al Youtube per trobar feina de mestra. L’heu vist?

Aquest no és un cas únic, podem trobar diversos exemples de currículums creatius a la xarxa. La Criatura Creativa fa pocs dies en va recopil·lar alguns.

Però avui no volem fer un recull d’exemples, sinó una reflexió:

Som una empresa molt petita, minúscula, però cada dia ens arriben diversos currículums de perfils professionals diferents. Quan diem “diversos”, en realitat hauríem de dir “moltíssims”, ens sorprèn rebre’n tants! Els mirem i els guardem tots, però no podem evitar sentir-nos més atrets pels que s’allunyen del Word, pels que són més atractius i diferents… Això sí, el 99,9% ens arriben via e-mail.

I un 0,1% ens arriben per correu convencional; per ser més exactes, hem rebut 1 currículum per correu postal. Era el millor? Era el més creatiu? El que explicava i com ho explicava no estava gens malament, potser també ho deien altres currículums que havíem rebut per e-mail, però aquest va aconseguir diferenciar-se de tots els altres, destacar, i el vam seleccionar.

Així de simple.

Amena: torna la marca que potser no hauria hagut de desaparèixer

Una vegada hi havia una companyia telefònica que va voler canviar el seu sector i ho va aconseguir.


Va aconseguir que amb poc temps tots coneguéssim una nova marca i una nova manera de fer. Va aconseguir identificar-se com a jove, moderna, trencadora i revolucionària. Va aconseguir que tots ens sentíssim una mica més lliures a l’hora de negociar contractes o buscar opcions de telecomunicació. Potser no vam firmar un contracte amb ells, però a partir de la seva aparició al mercat, tots ens vam beneficiar de la competència que es va crear entre les diverses operadores.

(Quantes parelles van formalitzar el seu primer compromís amb el Dúo que els permetia parlar entre ells per 5 pessetes/minut?)

Va aconseguir convertir-se en una de les marques més reconegudes a Espanya gràcies a una bona comunicació que la va carregar d’atributs positius.

Però aquesta companyia va desaparèixer quan se la va “menjar” una empresa més gran…

I ara torna convertida en l’operadora virtual low cost d’Orange. Torna amb el seu color verd original, que cap altra companyia s’ha atrevit a adoptar com a color corporatiu, segurament per la notorietat que havia agafat vinculat a Amena.
Orange no ha conservat el logotip, de fet, és una empresa diferent, però ha volgut recuperar el nom d’Amena beneficiant-se, d’aquesta manera, dels atributs positius que aquesta marca porta incorporats des de 1999.
Per fer-ho han creat un anunci que només es pot veure per internet i que recupera la cançó que tant els va ajudar a donar-se a conèixer, “Libre”.

Torna la marca que potser no hauria hagut de desaparèixer.

Píndoles d’humor per començar el dia

Alberto Montt és un il·lustrador xilè que cada dia ens aporta una dosis d’humor a través del seu blog Dosis Diarias: píndoles d’humor gràfic que ens presenten la crua realitat des d’una vessant còmica. Humor agut.

Us recomanem fer una ullada al seu blog i, tal com diu ell mateix: “mire sin compromiso y si le gusta, vuelva”.

 

 

 

Mirem el món amb uns altres ulls: “Camaritas”

 

Les càmares de seguretat que hi ha instal·lades a diferents punts de les ciutats tenen la finalitat de detectar delictes, però també capten moltes altres imatges i ens serveixen per descobrir bones accions de les persones.

Young&Rubicam Argentina ha creat la campanya “Camaritas” per a Coca-Cola, que ha estat premiada amb el Sol d’Or al Festival Iberoamericà de la Comunicació Publicitària a San Sebastián. A l’anunci es recullen imatges espontànies captades a través d’aquestes càmares de seguretat que reflecteixen moments de felicitat, alegria, solidaritat, amistat… D’aquesta manera hi podem veure lladres de petons, adictes a la música, soldats inofensius, carteristes honestos, traficants de patates fregides, atacs d’amistat, amor i bondat, bandes generoses, bombers voluntaris, revels amb causa, terroristes de la pau…

Algunes imatges fan posar la pell de gallina i estan acompanyades d’una bona banda sonora: una versió del clàssic de Supertramp “Give a Little Bit”.

Per creure amb la part més humana de les persones!