All posts in Art

Disseny i filigranes de paper

Una filigrana en el sentit més literal.

Yulia Brodskaya és una dissenyadora russa de 28 anys que ha aconseguit un gran reconeixement gràcies a la seva espectacular habilitat. Les seves obres estan creades a partir d’una tècnica a cavall entre el disseny i la manualitat: el quiling, filigrana de paper o papergraphics.

La tècnica consisteix en cargolar, amb unes agulles especials, tires de paper i jugar amb la distància dels cercles per obtenir les diferents formes. Però en cas de no tenir aquesta eina específica, es pot fer amb una agulla de mitja, un ganxet o fins i tot amb un escuradents. Com veieu, és una manualitat que requereix una inversió molt, molt baixa.

La creativitat i imaginació de la Yulia l’ha portat a treballar per grans marques com Hermès, Starbucks, Nokia, Cadbury, DDB Canaà, The New York Times…

Vist de prop és això:

I vist en un pla general (boca oberta!):

 

 

 

 

Bon i calorós cap de setmana!!

Dalton M. Ghetti, art a la punta del llapis

Exactament això: petites escultures amb la mina del llapis. Al·lucinant!

Dalton M. Ghetti és un artista autodidacte originari de Brasil que actualment viu a Bridgeport, Connecticut. Segurament és una persona amb un bon pols i molta paciència, ja que per esculpir els seus llapis-escultures no utilitza cap lupa, simplement un ganivet, una fulla d’afeitar, una agulla i una diminuta serra.

Un valor afegit a la seva feina és el fet que utilitza llapis que troba al carrer dotant, així, d’una nova vida, uns objectes que ja han tingut el seu ús. Acostuma a treballar 1 o 2 hores al dia, de manera que cada obra ha d’esperar uns mesos per veure’s acabada.

Un dels seus darrers projectes, i potser el més impactant, és la creació de 3.000 llàgrimes de grafit, de la mida d’un gra d’arròs, que combinades formen una gran llàgrima. Es tracta d’un homenatge a les víctimes dels atemptats de l’11 de setembre: una llàgrima per a cada una d’elles. El seu ritme de treball és realitzar-ne  una cada dia, per tant, la durada de l’obra són 10 anys. Actualment el memorial es troba al New Britain Museum of American Art de Connecticut.

Us deixem una mostra de les seves escultures en miniatura. Si en voleu saber més podeu visitar la seva web i la seva pàgina de facebook, i si teniu curiositat per veure la seva obra en directe, només podeu anar a les seves exhibicions, ja que l’artista no ven les seves escultures. A través de la seva web es poden adquirir postals o pòsters amb fotografies, però no és el mateix…

 

 

 

 

Gabriel Dawe, explosió de color

Gabriel Dawe és un artista gràfic i tèxtil d’origen mexicà que, després de treballar diversos anys com a dissenyador gràfic, comença a experimentar el tèxtil i el brodat per crear obres d’art. Combinant els seus coneixements en les dues àrees i influenciat per la intensitat i el color propis de la cultura mexicana, crea instal·lacions de grans dimensions que es converteixen en tota una experiència per als ulls dels espectadors.

Us ensenyem algunes de les seves creacions: autèntiques explosions de color, visibles i invisibles, amb perspectives i profuntitats aconseguides gràcies als diferents tons i a les diverses posicions dels fils.

Impressionant:

 

El mestre Antoni Tàpies

Pintor, escultor, intel·lectual, teòric de l’art i col·leccionista. Fascinant, inconfusible, autodidacte, enigmàtic, essencial, referent, espiritual, revolucionari, reflexiu, informal, boig, tradicional, inquiet, enlluernador, universal, renovador, genial, compromès…

 

El mestre de l’abstracte que no deixava ningú indiferent.

Se’n va l’artista, però queda la seva magnífica obra i una excel·lent Fundació Tàpies que, en senyal de dol, romandrà dos dies amb les portes obertes (avui i demà) per facilitar a la ciutadania l’accés lliure a la seva obra.

Descansi en pau.