All posts in Disseny

Una marca per a Sant Julià de Vilatorta

Fa uns mesos vam desenvolupar la marca de poble de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons i avui hem trobat un article de presentació que van fer des del mateix ajuntament que n’explica molt bé el significat que hi vam voler donar: Modernisme, natura, Les 7 Fonts…

El resultat va plasmar diversos atributs i característiques del municipi, però el que realment ens va aportar molta satisfacció va acabar d’arrodonir la marca va ser la descoberta i reproducció de la tipografia que l’arquitecte Miquel Pallàs va estampar en diversos punts del poble, sobretot al Parc de les 7 Fonts. La marca hagués pogut funcionar amb una tipografia diferent, però el significat que hi aporta la reproducció d’una lletra tant personal i significativa la converteix en especial i autèntica!

 

 

 

 

 

Arròs Covat (tercera temporada!!!!)

Demà s’estrena a la web de TV3 la tercera temporada d’Arròs Covat, la sèrie d’animació per a adults ideada per Juanjo Sáez i produïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya.

Som seguidors i autèntics fans de la sèrie i de Xavi Masdéu, el protagonista, des del primer capítol. Recordem autèntiques perles entre els milers d’escenes que reflecteixen la vida d’aquest dissenyador gràfic que s’apropa inexorablement als 40 anys i que segueix atrapat en el conte de Peter Pan.

Si us heu perdut les dues primeres temporades, us recomanem seriosament que us poseu al dia, no us en penedireu!

Si el voleu conèxier una mica més podeu veure el vídeo d’extres que han preparat abans que comenci aquesta tercera temporada. Mira’l ara, no siguis Xavi Masdéu!

Una tipografia solidària

Finalment el blog ha estat de vacances molts dies, més dies dels que teníem previstos, però tard o d’hora havia de tornar!

Per sort, estem immersos en una època de molta feina i amb previsió de canvis. Bons canvis que ens il·lusionen però que també ens requereixen moltes hores. Segur que seran una bona inversió!

Avui tornem ensenyant-vos una iniciativa que ens ha encantat per molts motius: perquè ens toca personalment i professionalment, perquè en el món on vivim necessitem bones idees que aconsegueixin tenir repercussió i aquesta n’és una, perquè la idea mola i perquè volem contribuir a donar-li més repercussió. Si ja la coneixíeu, serà fantàstic, perquè vol dir que està tenint molta difusió!

Anna Vives és una noia amb síndrome de Down de 27 anys, que ha creat la seva pròpia tipografia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és representar el col·lectiu de persones discapacitades i potenciar els valors associats a la creació d’aquesta lletra: la igualtat social i la importància de la feina en un equip sumant capacitats. La tipografia s’ha desenvolupat durant un any, des de setembre de 2011 i ha estat treballada per Itinerarium. Es pot descarregar gratuïtament per a un ús personal, social o didàctic.

Amb la intenció de buscar una major difusió s’ha creat també la marca de roba de l’Anna, que utilitza la seva lletra i els seus dibuixos. El 100% dels recursos econòmics que s’obtenen dels projectes relacionats amb aquesta tipografia i marca de roba es destinaran a donar suport a problemàtiques socials.

Una lletra irregular, caligràfica, propera, simpàtica, que només ens porta a pensar que està per sobre de qualsevol fonamentalisme tipogràfic.

Visca la tipografia Anna! Si voleu també podeu seguir-la al Facebook.

Lletra Anna

Sarai Llamas, la realitat feta ironia

Avui volem parlar d’una nova descoberta que us recomanem al 100%: enginy, humor, realitat… amb un bon toc d’ironia.

Sarai Llamas, a través del seu blog, ens obsequia amb làmines que ens alegren el dia a dia:

La temàtica gira, majoritàriament, a l’entorn de la família i la maternitat, però més realista no pot ser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La seva visió de la realitat s’extén a tots els àmbits.

 

 

 

Si en voleu saber més, podeu trobar-la al seu facebook i també podeu mirar-vos aquesta inografia que ella mateixa ha preparat per definir-se.

 

 

Us hi sentiu identificades?

Bon cap de setmana! ;)

EL currículum

Fa uns dies que es parla dels currículums diferents i creatius, sobretot a partir del vídeo-currículum que la Núria Fusté va penjar al Youtube per trobar feina de mestra. L’heu vist?

Aquest no és un cas únic, podem trobar diversos exemples de currículums creatius a la xarxa. La Criatura Creativa fa pocs dies en va recopil·lar alguns.

Però avui no volem fer un recull d’exemples, sinó una reflexió:

Som una empresa molt petita, minúscula, però cada dia ens arriben diversos currículums de perfils professionals diferents. Quan diem “diversos”, en realitat hauríem de dir “moltíssims”, ens sorprèn rebre’n tants! Els mirem i els guardem tots, però no podem evitar sentir-nos més atrets pels que s’allunyen del Word, pels que són més atractius i diferents… Això sí, el 99,9% ens arriben via e-mail.

I un 0,1% ens arriben per correu convencional; per ser més exactes, hem rebut 1 currículum per correu postal. Era el millor? Era el més creatiu? El que explicava i com ho explicava no estava gens malament, potser també ho deien altres currículums que havíem rebut per e-mail, però aquest va aconseguir diferenciar-se de tots els altres, destacar, i el vam seleccionar.

Així de simple.

Amena: torna la marca que potser no hauria hagut de desaparèixer

Una vegada hi havia una companyia telefònica que va voler canviar el seu sector i ho va aconseguir.


Va aconseguir que amb poc temps tots coneguéssim una nova marca i una nova manera de fer. Va aconseguir identificar-se com a jove, moderna, trencadora i revolucionària. Va aconseguir que tots ens sentíssim una mica més lliures a l’hora de negociar contractes o buscar opcions de telecomunicació. Potser no vam firmar un contracte amb ells, però a partir de la seva aparició al mercat, tots ens vam beneficiar de la competència que es va crear entre les diverses operadores.

(Quantes parelles van formalitzar el seu primer compromís amb el Dúo que els permetia parlar entre ells per 5 pessetes/minut?)

Va aconseguir convertir-se en una de les marques més reconegudes a Espanya gràcies a una bona comunicació que la va carregar d’atributs positius.

Però aquesta companyia va desaparèixer quan se la va “menjar” una empresa més gran…

I ara torna convertida en l’operadora virtual low cost d’Orange. Torna amb el seu color verd original, que cap altra companyia s’ha atrevit a adoptar com a color corporatiu, segurament per la notorietat que havia agafat vinculat a Amena.
Orange no ha conservat el logotip, de fet, és una empresa diferent, però ha volgut recuperar el nom d’Amena beneficiant-se, d’aquesta manera, dels atributs positius que aquesta marca porta incorporats des de 1999.
Per fer-ho han creat un anunci que només es pot veure per internet i que recupera la cançó que tant els va ajudar a donar-se a conèixer, “Libre”.

Torna la marca que potser no hauria hagut de desaparèixer.

Píndoles d’humor per començar el dia

Alberto Montt és un il·lustrador xilè que cada dia ens aporta una dosis d’humor a través del seu blog Dosis Diarias: píndoles d’humor gràfic que ens presenten la crua realitat des d’una vessant còmica. Humor agut.

Us recomanem fer una ullada al seu blog i, tal com diu ell mateix: “mire sin compromiso y si le gusta, vuelva”.

 

 

 

Typewear: la lletra és cooltura

Aquesta setmana hem fet un descobriment que ens ha dibuixat un bon somriure: els mexicans TYPEWEAR.

Ells mateixos es defineixen: “En Typewear creamos un espacio para la libre exploración con la tipografía y la ilustración en donde nos divertimos haciendo nuestro trabajo. Combinamos el lettering de los años 50’s, las caricaturas, el gusto por llenar nuestros cuadernos con dibujos, la tipografía y la música. Estamos convencidos que la imaginación nos hace infinitos”.

Moltes de les seves creacions són un clar “gest de complicitat” (sí, és la traducció de “guiño”) cap a dissenyadors gràfics:

Podeu veure’n més a la seva web, on també hi trobareu la botiga virtual per comprar “typewear”. I podeu seguir-los a la seva pàgina de facebook, on publiquen i comparteixen cosetes molt interessants que sempre fan somriure.

Que tingueu un bon cap de setmana!

 

 

Disseny i filigranes de paper

Una filigrana en el sentit més literal.

Yulia Brodskaya és una dissenyadora russa de 28 anys que ha aconseguit un gran reconeixement gràcies a la seva espectacular habilitat. Les seves obres estan creades a partir d’una tècnica a cavall entre el disseny i la manualitat: el quiling, filigrana de paper o papergraphics.

La tècnica consisteix en cargolar, amb unes agulles especials, tires de paper i jugar amb la distància dels cercles per obtenir les diferents formes. Però en cas de no tenir aquesta eina específica, es pot fer amb una agulla de mitja, un ganxet o fins i tot amb un escuradents. Com veieu, és una manualitat que requereix una inversió molt, molt baixa.

La creativitat i imaginació de la Yulia l’ha portat a treballar per grans marques com Hermès, Starbucks, Nokia, Cadbury, DDB Canaà, The New York Times…

Vist de prop és això:

I vist en un pla general (boca oberta!):

 

 

 

 

Bon i calorós cap de setmana!!

Keep Calm… it’s friday (o dilluns!)

El post de divendres que arriba dilluns no podia tenir un tema millor.

Ens ho hem pres amb calma, i hem publicat quan hem pogut…

Segur que tots el coneixeu: el famós pòster que podem trobar a tot arreu i que fins i tot ha deixat de ser pòster per convertir-se en motiu per decorar alfombres, camisetes, tasses, fundes d’iPhone…

El seu origen es remonta a la Segona Guerra Mundial, quan el Govern britànic el va crear per fer pujar la moral dels ciutadans. A dia d’avui s’ha convertit en un element decoratiu que porta “bon rotllo” i que està sent motiu de moltíssimes variacions i paròdies. Podeu crear la vostra a mida pòster a la pàgina Keep Calm-o-Matic.

Us hi animeu?