La comunicació “no publicitària” és important!

Estem contents!

Ja fa dies que estem treballant juntament amb Teixits Bascompte la comunicació de la seva nova línia de negoci: el taller de patchwork. Durant aquest temps ens hem trobat amb recompenses diverses que ens han fet veure que anàvem cap a la direcció correcta, però per aquest divendres ens havíem fixat un objectiu que hem vist complert:

El pressupost de comunicació que s’havia plantejat era molt ajustat i vam veure interessant potenciar dos aspectes: les xarxes socials (que encara estem treballant) i l’aparició als mitjans de comunicació.

Per això vam treballar  la presentació a premsa a través d’una convocatòria a una tarda de portes obertes i una nota de premsa posterior. A la convocatòria vam donar múltiples arguments per tal que una “simple obertura” es pogués convertir en un fet noticiable i, de moment, hem aconseguit un resultat molt satisfactori: l’aparició a mitja pàgina color a El 9 Nou.

Una aparició a premsa d’aquest tipus no es pot quantificar igual que si fos una inserció publicitària pagada. Tot i això, si ens fixem amb les tarifes d’aquest mitjà, podem valorar-ho de la següent manera:

1/2 pàgina divendres: 1.286 €

recàrrec color: +40%

Total: 1.800,40 euros

Però aquest càlcul no hauria de quedar aquí, ja que hi ha un gran valor afegit al fet que es tracti d’una notícia i no d’un anunci. Teòricament es diu que  amb aquest tipus d’aparicions s’elimina la “barrera” que sovint els receptors perceben quan es tracta d’un anunci pagat i que, davant una notícia redactada per un periodista, s’aprecia la veracitat, el dret a la informació i la llibertat d’expressió amb els quals treballa aquest professional.

La nostra experiència a gabinets de comunicació que treballen per marques prou rellevants, ens diu que aquest valor monetari s’hauria de multiplicar per 6 per calcular el valor que representa aquesta aparició en format notícia. No serem tant ambiciosos. Estem molt contents d’haver aconseguit aquesta aparició a premsa i que això suposi un bon impuls per al nostre client.