Crear i vendre històries i experiències

Ahir vam assistir a la sessió ”Noves tendències en marketing: noves competències d’èxit en la gestió rendible de clients”, impartida per Carlos Jordana (Merk2) i organitzada per VicEmprèn.

Va ser una sessió de dues hores molt interessant de la qual volem destacar una de les 10 propostes per innovar: Passar de vendre productes a vendre experiències. O el que pot ser el mateix: Més intel·ligència i menys matèria.

En alguns casos serà més fàcil que en altres, però sempre és possible convertir un producte en una experiència, i per il·lustrar-ho us ensenyem un vídeo de l’empresa de pintures britànica “Farrow & Ball“. El vídeo presenta els seus productes per pintar portes, però ho fa ensenyant-nos que l’ús dels seus productes es pot convertir en tota una història i tota una experiència. El vídeo desprèn una aurèola de tranquil·litat, de pausa, de no tenir pressa, de fer les coses d’una manera tradicional… exactament el que vol transmetre l’empresa, que es defineix com a una companyia de pintures i papers decoratius tradicionals. De fet, la marca està molt orientada a un tipus de client tradicional, resident a cases d’estil victorià.

El vídeo també dona valor i importància a les portes de les cases: quan es poleixen s’intueixen restes de pintura d’altres temps, capes i capes que s’hauran canviat en funció de la moda, d’uns nous propietaris, per antiguitat… però la porta segueix sent la mateixa, ha viscut molt i continua fent la seva funció, no es canvia.

L’estratègia de l’empresa continua amb un concurs de portes pintades que permet als seus clients posar en pràctica l’experiència que es mostra al vídeo.

Després de veure’l, estem disposats a dedicar el cap de setmana a pintar alguna porta de la mateixa manera que ho fa el protagonista del vídeo.