Amena: torna la marca que potser no hauria hagut de desaparèixer

Una vegada hi havia una companyia telefònica que va voler canviar el seu sector i ho va aconseguir.


Va aconseguir que amb poc temps tots coneguéssim una nova marca i una nova manera de fer. Va aconseguir identificar-se com a jove, moderna, trencadora i revolucionària. Va aconseguir que tots ens sentíssim una mica més lliures a l’hora de negociar contractes o buscar opcions de telecomunicació. Potser no vam firmar un contracte amb ells, però a partir de la seva aparició al mercat, tots ens vam beneficiar de la competència que es va crear entre les diverses operadores.

(Quantes parelles van formalitzar el seu primer compromís amb el Dúo que els permetia parlar entre ells per 5 pessetes/minut?)

Va aconseguir convertir-se en una de les marques més reconegudes a Espanya gràcies a una bona comunicació que la va carregar d’atributs positius.

Però aquesta companyia va desaparèixer quan se la va “menjar” una empresa més gran…

I ara torna convertida en l’operadora virtual low cost d’Orange. Torna amb el seu color verd original, que cap altra companyia s’ha atrevit a adoptar com a color corporatiu, segurament per la notorietat que havia agafat vinculat a Amena.
Orange no ha conservat el logotip, de fet, és una empresa diferent, però ha volgut recuperar el nom d’Amena beneficiant-se, d’aquesta manera, dels atributs positius que aquesta marca porta incorporats des de 1999.
Per fer-ho han creat un anunci que només es pot veure per internet i que recupera la cançó que tant els va ajudar a donar-se a conèixer, “Libre”.

Torna la marca que potser no hauria hagut de desaparèixer.