Una tipografia solidària

Finalment el blog ha estat de vacances molts dies, més dies dels que teníem previstos, però tard o d’hora havia de tornar!

Per sort, estem immersos en una època de molta feina i amb previsió de canvis. Bons canvis que ens il·lusionen però que també ens requereixen moltes hores. Segur que seran una bona inversió!

Avui tornem ensenyant-vos una iniciativa que ens ha encantat per molts motius: perquè ens toca personalment i professionalment, perquè en el món on vivim necessitem bones idees que aconsegueixin tenir repercussió i aquesta n’és una, perquè la idea mola i perquè volem contribuir a donar-li més repercussió. Si ja la coneixíeu, serà fantàstic, perquè vol dir que està tenint molta difusió!

Anna Vives és una noia amb síndrome de Down de 27 anys, que ha creat la seva pròpia tipografia. L’objectiu d’aquesta iniciativa és representar el col·lectiu de persones discapacitades i potenciar els valors associats a la creació d’aquesta lletra: la igualtat social i la importància de la feina en un equip sumant capacitats. La tipografia s’ha desenvolupat durant un any, des de setembre de 2011 i ha estat treballada per Itinerarium. Es pot descarregar gratuïtament per a un ús personal, social o didàctic.

Amb la intenció de buscar una major difusió s’ha creat també la marca de roba de l’Anna, que utilitza la seva lletra i els seus dibuixos. El 100% dels recursos econòmics que s’obtenen dels projectes relacionats amb aquesta tipografia i marca de roba es destinaran a donar suport a problemàtiques socials.

Una lletra irregular, caligràfica, propera, simpàtica, que només ens porta a pensar que està per sobre de qualsevol fonamentalisme tipogràfic.

Visca la tipografia Anna! Si voleu també podeu seguir-la al Facebook.

Lletra Anna