Publicitat, sentiments i emocions

Ja fa un temps que sentim a dir que la comunicació ha de tocar els sentiments, i això agrada a molts i altres ho critiquen i ho eviten, però és evident que moltes marques proposen acostar-se al seu públic objectiu a través de les emocions: alegria, humor, indignació, esperança, desig, tristesa, amor, felicitat…

La publicitat emocional ens ha demostrat que no cal ensenyar un producte per arribar al públic objectiu i, al mateix temps, ha implantat un estil que permet cridar l’atenció i diferenciar-se en un mercat cada vegada més saturat, més exigent, menys fidel i més agressiu. Dues empreses poden tenir un producte gairebé idèntic, però la comunicació que en facin els pot diferenciar, i una comunicació emocional els pot acostar més al seu públic, que es sentirà proper i identificat amb la marca i acabarà prenent la decisió de compra i consum. A més, ja que estem exposats a la publicitat, que aquesta ens faci passar una bona estona!

És evident que hi ha moments a la vida que suposen una explosió de sentiments (i d’hormones) i amb els quals és més fàcil establir-hi empatia. Un d’aquests moments és l’espera d’un fill. Homes i dones ho vivim de diferent manera, però ningú s’escapa de les emocions a flor de pell. I aquesta emoció és la que transmeten els anuncis de dues marques de bolquers i accessoris per al nadó: Dodot i Huggies. Un mateix producte amb un to diferent per tocar la fibra als espectadors.I, efectivament, el seu producte només hi apareix lleugerament, no centra en cap moment l’atenció i la intenció de la peça.

Crear marca a través de les emocions.

Dodot
octubre /2012

Huggies
juny /2013

Què us semblen?