Apel·lar a les emocions com a estratègia electoral

De quina manera influeixen les emocions a l’hora de prendre una decisió???

La comunicació emocional aclapara, des de ja fa alguns anys, tota l’atenció dels assessors de comunicació dels partits catalans i espanyols. La desafecció política s’ha estès considerablement i els candidats busquen noves estratègies electorals, copiades dels models anglosaxons, per apropar-se a l’electorat:  es mostren persones més humanes, més properes, en situacions quotidianes que les aproximen als ciutadans de carrer, de carn i ossos.

Es tracta de FER SENTIR als electors, de tocar-los la fibra, d’apel·lar a les emocions dels votants. Diversos estudis demostren que aquesta és una estratègia electoral molt útil, ja que entre un 70% i un 80% de les nostres decisions estan influïdes per la informació emocional.

La política ha passat a ser un assumpte gestionat pel màrqueting i la comunicació. En aquest procés electoral, veurem els èxits dels uns i dels altres… Aquests dies, fins i tot l’aspecte mediàtic ha suplantat el polític: un debat a quatre sense el candidat majoritari, una cara a cara entre les dues forces principals, el poder mediàtic de la nova política….

Haurà funcionat el màrqueting polític i la informació emocional com a estratègia electoral? Diumenge, 20 D,  sortirem de dubtes!

A continuació, enllacem un vídeo de TV3 que reflexiona sobre aquesta qüestió:

Noves formes, més mediàtiques, de fer campanya