el bloc

Ens vestim de vermell per desitjar-vos un 2016 amb molts brots verds! Fem-los créixer!

Aquest Nadal és especial per a nosaltres. Representa la transició d’un molt bon any, el 2015, cap a un altre, el 2016, que encara sembla que serà millor, segons els nostres pronòstics i desitjos.

Per celebrar les festes amb vosaltres enguany hem optat per una ponsètia, una flor de fulles verdes i vermelles típica d’aquesta època de l’any. Hem apostat per aquesta planta els colors de la qual ens transmeten uns valors que us volem regalar de cara al nou any:

Per tot això…… Ens vestim de VERMELL per desitjar-vos un 2016 amb molts BROTS VERDS i aprofitem l’ocasió per agrair-vos la confiança que sempre ens demostreu. Aquest 2015 ens hem fet grans i volem seguir creixent al vostre costat!

GRÀCIES! BONES FESTES I FELIÇ 2016!

Apel·lar a les emocions com a estratègia electoral

De quina manera influeixen les emocions a l’hora de prendre una decisió???

La comunicació emocional aclapara, des de ja fa alguns anys, tota l’atenció dels assessors de comunicació dels partits catalans i espanyols. La desafecció política s’ha estès considerablement i els candidats busquen noves estratègies electorals, copiades dels models anglosaxons, per apropar-se a l’electorat:  es mostren persones més humanes, més properes, en situacions quotidianes que les aproximen als ciutadans de carrer, de carn i ossos.

Es tracta de FER SENTIR als electors, de tocar-los la fibra, d’apel·lar a les emocions dels votants. Diversos estudis demostren que aquesta és una estratègia electoral molt útil, ja que entre un 70% i un 80% de les nostres decisions estan influïdes per la informació emocional.

La política ha passat a ser un assumpte gestionat pel màrqueting i la comunicació. En aquest procés electoral, veurem els èxits dels uns i dels altres… Aquests dies, fins i tot l’aspecte mediàtic ha suplantat el polític: un debat a quatre sense el candidat majoritari, una cara a cara entre les dues forces principals, el poder mediàtic de la nova política….

Haurà funcionat el màrqueting polític i la informació emocional com a estratègia electoral? Diumenge, 20 D,  sortirem de dubtes!

A continuació, enllacem un vídeo de TV3 que reflexiona sobre aquesta qüestió:

Noves formes, més mediàtiques, de fer campanya

 

Una marca per a Sant Julià de Vilatorta

Fa uns mesos vam desenvolupar la marca de poble de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons i avui hem trobat un article de presentació que van fer des del mateix ajuntament que n’explica molt bé el significat que hi vam voler donar: Modernisme, natura, Les 7 Fonts…

El resultat va plasmar diversos atributs i característiques del municipi, però el que realment ens va aportar molta satisfacció va acabar d’arrodonir la marca va ser la descoberta i reproducció de la tipografia que l’arquitecte Miquel Pallàs va estampar en diversos punts del poble, sobretot al Parc de les 7 Fonts. La marca hagués pogut funcionar amb una tipografia diferent, però el significat que hi aporta la reproducció d’una lletra tant personal i significativa la converteix en especial i autèntica!

 

 

 

 

 

El vídeo, una bona eina

 

 

Fa unes setmanes que ha sortit a la llum el nou vídeo que hem fet per a l’empresa Itram Higiene per presentar la seva gamma de productes enzimàtics:

 

 

Fa temps que anem sentint la importància del vídeo com a eina de comunicació i, amb projectes com aquest, ho podem confirmar: tenim una base àmplia per explicar molt bé el que ens interessa amb l’avantatge que podem combinar la veu i les imatges; el receptor té una actitud receptiva però descansada, ja que la visualització del vídeo no li suposa el mateix esforç que si hagués de llegir o buscar tota la informació que li aporta pel seu compte; i l’empresa utilitza una eina que la diferencia dels seus competidors.

 

En el cas d’Itram Higiene, el públic al qual va adreçat el vídeo és molt concret, especialitzat, però hem volgut que resultés entenedor per a tot tipus de persones. Tenint en compte que estem presentant un producte molt concret, hem buscat que el contingut i la forma tinguessin qualitat i generessin interès per tal de captar i mantenir l’atenció del receptor. De moment les estadístiques ens diuen que ha estat una bona feina.

 

El desenvolupament del projecte ha estat laboriós però ens ho hem passat molt bé. Vam rodar a una fàbrica de gelats i ens va semblar molt interessant i curiós veure com es fabriquen molts dels nostres postres preferits. Aquí teniu una mica de “making of” o “behind the scenes”:

 

 

Toca carregar piles…

Ens prenem uns dies de descans i prometem tornar amb les piles carregades. Ja sabeu que ens costa desconnectar completament, per això seguirem atents a telèfon, e-mail, whatsapp i coloms missatgers que ens puguin arribar.

Bones i merescudes vacances!

 

Publicitat, sentiments i emocions

Ja fa un temps que sentim a dir que la comunicació ha de tocar els sentiments, i això agrada a molts i altres ho critiquen i ho eviten, però és evident que moltes marques proposen acostar-se al seu públic objectiu a través de les emocions: alegria, humor, indignació, esperança, desig, tristesa, amor, felicitat…

La publicitat emocional ens ha demostrat que no cal ensenyar un producte per arribar al públic objectiu i, al mateix temps, ha implantat un estil que permet cridar l’atenció i diferenciar-se en un mercat cada vegada més saturat, més exigent, menys fidel i més agressiu. Dues empreses poden tenir un producte gairebé idèntic, però la comunicació que en facin els pot diferenciar, i una comunicació emocional els pot acostar més al seu públic, que es sentirà proper i identificat amb la marca i acabarà prenent la decisió de compra i consum. A més, ja que estem exposats a la publicitat, que aquesta ens faci passar una bona estona!

És evident que hi ha moments a la vida que suposen una explosió de sentiments (i d’hormones) i amb els quals és més fàcil establir-hi empatia. Un d’aquests moments és l’espera d’un fill. Homes i dones ho vivim de diferent manera, però ningú s’escapa de les emocions a flor de pell. I aquesta emoció és la que transmeten els anuncis de dues marques de bolquers i accessoris per al nadó: Dodot i Huggies. Un mateix producte amb un to diferent per tocar la fibra als espectadors.I, efectivament, el seu producte només hi apareix lleugerament, no centra en cap moment l’atenció i la intenció de la peça.

Crear marca a través de les emocions.

Dodot
octubre /2012

Huggies
juny /2013

Què us semblen?

A mig 5è aniversari…

I ens han passat volant aquests primers 6 mesos de 2013, l’any que celebrem el 5è aniversari. Segurament el moment abans de l’agost, el mes de vacances oficials per a la majoria d’empreses, és quan intentem fer un repàs de com estan anant les coses, del que hem fet i el que tenim pendent; a més d’una previsió per a la “tornada al cole”.

Si haguéssim fet una llista de desitjos per celebrar el 5è aniversari en tindríem alguns de marcats com a “fets” i molts altres com a “no fets”, però la sensació general és la satisfacció. Hem portat a terme grans projectes, com el canvi d’ubicació per establir-nos a un emplaçament definitiu, amb tot el que això comporta: inversió, obres, maldecaps, trasllat… però també tranquil·litat, estabilitat, confiança… (sí, a la llista de pendents hi ha unes quantes imatges del nou local, ho sabem!). I deixaríem com a “no fet” tot el que fa referència a la nostra pròpia comunicació: actualització de xarxes, web, bloc, projectes que segueixen al calaix… Hem de reconèixer que això forma part de totes les llistes (la dels Reis, la de propòsits, la de feines pendents…) i no acabem d’eliminar-ho mai!

Però estem prou satisfets. Al final la nostra raó de ser és donar servei als altres, i això no ho hem deixat com a pendent, sinó que hem anat fent créixer la llista i ho hem pogut anar marcant tot com a “fet”. Tenim una estructura molt petita, uns bons col·laboradors, molta vocació de servei… i hem pogut anar comprovant que això ens permet ser flexibles, ajustar-nos, treballar amb molta rapidesa, aportar solucions totalment personalitzades… en fi: ajudar a cada client donant-li el servei i la solució que cobreix la seva necessitat.

I només ens queda recordar el que tenim present sempre: GRÀCIES!
Per confiar en nosaltres, per fer-nos costat, per fer més fàcil la feina, per ser emprenedors, per afrontar una època difícil amb ànims i decisió… No tot són flors i violes, però ens agrada recordar una frase que un dels nostres clients més recents ha volgut incloure al seu projecte: A VEGADES ES GUANYA, A VEGADES S’APRÈN! Nosaltres hi faríem un petit matís:

A VEGADES ES GUANYA, SEMPRE S’APRÈN!

 

5 anys!


foto de l’obsequi que hem enviat als clients, amics i col·laboradors (autors: Un Toque de Canela)

Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest trajecte!

5 anys dolços com la xocolata, sense amagar el puntet amarg que la caracteritza i que també ens ajuda a créixer i aprendre.

Per celebrar-ho estrenem estudi!!!
Més gran, més lluminós, amb més facilitat d’aparcament, més nou i, sobretot, més nostre!

Carretera Viladrau, 30 – Taradell
(el telèfon continua sent el mateix 93 885 63 16)

Ens agradarà molt que vingueu a visitar-nos quan volgueu.

Estem molt contents!!!

El Biofinder i la gestió de la comunicació a premsa

La gestió de la comunicació d’una empresa és una tasca que no s’ha de deixar a l’atzar. Hem de ser capaços de definir una estratègia, orientar-la i portar-la a terme de manera que sigui beneficiosa per a la companyia.

El cas d’Itram Higiene és un cas d’èxit. Vam assumir la gestió de la comunicació a nivell de gabinet de premsa com un repte: l’empresa preparava el llançament al mercat d’un producte innovador, el Biofinder, adreçat, d’entrada, a un sector gens fàcil: la indústria agroalimentària.

Fins llavors, Itram Higiene només havia realitzat incursions a premsa a través de la publicitat convencional a revistes especialitzades, però l’empresa tenia un potencial comunicatiu important.

El Biofinder és un detector de biofilms i microorganismes, un producte únic al mercat que ha suposat una important inversió tant econòmica com de capital humà. Per a l’empresa ha representat una aposta important i, per tant, requeria una bona gestió de la comunicació com a suport a la tasca comercial de la companyia.

Des del llançament al mercat del Biofinder, i des de l’inici de la seva campanya de comunicació a premsa, fa 3 mesos, hem aconseguit la seva aparició a diversos mitjans de notable rellevància. L’empresa, a més, ha fet una bona gestió de les xarxes socials professionals i el conjunt ha aconseguit contactes i interès comercial d’empreses d’importància de més de 30 països.

Per reforçar la presentació de producte, hem creat un vídeo explicatiu que vol cobrir diversos aspectes: divulgació de la important problemàtica que suposen els biofilms per a la indústria alimentària (tot un món per descobrir); presentació del producte, la solució per a la detecció dels biofilms i microorganismes; i presentació de l’empresa, que fins ara no havia realitzat cap acció d’aquest tipus.

Us deixem amb el vídeo perquè podeu conèixer el producte i el món dels biofilms i microorganismes:

 

Arròs Covat (tercera temporada!!!!)

Demà s’estrena a la web de TV3 la tercera temporada d’Arròs Covat, la sèrie d’animació per a adults ideada per Juanjo Sáez i produïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya.

Som seguidors i autèntics fans de la sèrie i de Xavi Masdéu, el protagonista, des del primer capítol. Recordem autèntiques perles entre els milers d’escenes que reflecteixen la vida d’aquest dissenyador gràfic que s’apropa inexorablement als 40 anys i que segueix atrapat en el conte de Peter Pan.

Si us heu perdut les dues primeres temporades, us recomanem seriosament que us poseu al dia, no us en penedireu!

Si el voleu conèxier una mica més podeu veure el vídeo d’extres que han preparat abans que comenci aquesta tercera temporada. Mira’l ara, no siguis Xavi Masdéu!